Cecilia Tzaou och Viktoria Siwek

Cecilia Tzaou

projektledare, pedagog

 – Att få arbeta med DansVariation är fantastiskt! Jag brinner för dans och allas rätt att dansa, för inkluderande scenkonst och kulturens roll i samhällsutvecklingen. Det är riktigt stort att se dansarna utvecklas som dansledare, hur de växer med uppgifterna och se dem sprida dansglädje, inspirera, verka som förebilder och motverka fördomar i samhället. 

Cecilia har varit verksam som dans- och dramapedagog sedan 2008. Under dessa år har hon även jobbat som projektledare för olika projekt och har medverkat i scenproduktioner för barn och unga. Hon har jobbat med personer med intellektuell funktionsvariation sedan gymnasietiden.

Cecilia har gått en magisterutbildning i Community Dance på Trinity Laban i England. Hon är utbildad dramalärare på Lärarhögskolan och har gått dansutbildningar på SMI och Danshögskolan i Stockholm.

Viktoria Siwek

projektledare, pedagog

 – Att jobba pedagogiskt med dans och scenkonst i en utmanande och livsbejakande miljö främjar hälsa, kreativitet och rörelseglädje. Det är något som jag dagligen fått erfara genom mina många år som scenkonstnär inom kultursektorn. Dans och rörelse är ett oerhört kraftfullt verktyg! Inkluderande dans berikar kulturlivet och öppnar upp för nya och intressanta uttryck.

Viktoria Siwek jobbar som dansledare på DansVariation. Hon jobbar även som aktör på Teater Sláva och har en bakgrund inom fysisk teater. Viktoria har genom åren regisserat och medverkat i community teaterprojekt, jobbat pedagogiskt med barn, unga och vuxna och gjort interaktiva föreställningar för och med personer med intellektuell funktionsvariation.